EMLAK ARA
Sarıgerme Emlak - Sarigerme Real Estate

GÖÇ İDARESİ BAŞVURULARI

GÖÇ İDARESİ BAŞVURULARI
5
Mayıs
GÖÇ İDARESİ BAŞVURULARI

Aile İkamet İzni

6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 34 ile 37 nci maddelerinde aile ikamet izni düzenlenmiştir. Ayrıca Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 30 ile 34 üncü maddelerinde aile ikamet izni düzenlenmiştir.

a) Yabancı eşine,
b) Kendisinin veya eşinin ergin olmayan yabancı çocuğuna,
c) Kendisinin veya eşinin bağımlı yabancı çocuğuna,

aile ikamet izni düzenlenebilir.

Turistik İkamet İzni

Bu amaçla ikamet izni talebinde bulunan yabancıların seyahat planlarına ilişkin hususlardaki (ülkede nerede, ne zaman ve ne süreyle kalacağı gibi) beyanı değerlendirilir. Gerekli görülmesi halinde bilgi veya belge sunması istenebilir.

Uyarı: Uzatma başvurusu yapacaklar ikamet izni sürenizin dolmasına 60 gün ve daha kısa süre kaldı ise yapılabilmektedir. Ve en geç ikamet izni süreniz bitmeden başvurunuzu gerçekleştirmek zorundasınız. Herhangi bir yaptırımla karşılaşmamak için uzatma başvurunuzu gecikmeden yapmanızı öneriyoruz.

 

Kısa Dönem İkamet İzini

Türkiye’de taşınmaz malı bulunan yabancılar;
Taşınmazı bulunan yabancıların ikamet izni talebinde bulunması halinde taşınmazın konut olması ve bu amaçla kullanılması gerekmektedir. Ayrıca aile üyelerinin konut üzerinde paylı veya elbirliği mülkiyet hakkına sahip olmaları halinde aile üyeleride bu kapsamda ikamet izni başvurusunda bulunabilmektedirler.Aile üyeleri, başvuru sahibinin eşini, ergin olmayan çocuğu ile bağımlı ergin çocuğunu ifade etmektedir.

 

Uzun Dönem İkamet İzni

6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 42 ila 45 inci maddelerinde uzun dönem ikamet izni düzenlenmiştir. Ayrıca Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 40 ila 43 üncü maddelerinde uzun dönem ikamet izni düzenlenmiştir.

Uzun Dönem İkamet İzni Düzenlenebilecek Yabancılar Kimlerdir?

– Türkiyede kesintisiz en az sekiz yıl ikamet izniyle kalmış olan ya da Göç Politikaları Kurulunun belirlediği şartlara uyan yabancılara, Bakanlığın onayıyla valilikler tarafından uzun dönem ikamet izni düzenlenebilir.